Infinitul interpretarilor reflecta Adevarul absolut.
Constientizarea, iubirea si gandul invesmanteaza Calea.
Spiritul este Dumnezeire, el defineste Vesnicia creatoare.

ab ore ad aurem


miercuri, 1 septembrie 2010

Nuantze. Dumas, tatal. Dumnezeu, Fiul.E miercuri si e deja septembrie.
Cel ce'a aranjat anotimpurile anul acesta, mare pretz a pus pe punctualitate. Vara s'a terminat brusc, la finele ultimei luni de vara. Si astfel prima zi de toamna arata precum o zi de toamna sigura pe ea intr'o oglinda.
Ferice de cei ce'si afla existentza in mrejele spiritului,  caci a lor va fi priceperea. Aparent hazardat, dar in esentza cu mare dichis a adunat primul vant de toamna, sub un platan puriu din miezul parcului, laolalta frunze neingalbenite inca si pensionari zgribulitzi de ideea frigului. Doi dintre ei, mai abitir in tonalitate decat vantul, isi osteneau cu fervoare corzile vocale in dorintza de'a elucida versul Christic. "Fericiti cei saraci cu duhul" pironeste de multa vreme interpretarea'i intr'un intzeles potrivnic celui ce este de drept. "Fericiti in duh cei saraci vor fi". "Asa sa'i ramana numele!", imi rasuna din alt pridvor cultural. Exoterismizand, adica spus pe intzelesul neofitului, cei care acum saraci'is, in lumea asta efemera si materiala, ei bine acolo, in Imparatzie, unde spiritul se va fi dezis de corp, el va imbratzisa fericirea intru lesnitate. 
Pe de o cu totul alta parte, dimineatza aceasta a strans in fatza casei totzi ambasadorii pamantului acreditatzi la noi pe meleag. Reuni's'au la anuala diplomatica, si cu ocazia asta o batrana a spus ca e satula de ei cum e curu' satul de caca.
Esentza bate vulgaritatea.
Pace noua! 
Si cu romanu' zece, care'i si intrece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu