Infinitul interpretarilor reflecta Adevarul absolut.
Constientizarea, iubirea si gandul invesmanteaza Calea.
Spiritul este Dumnezeire, el defineste Vesnicia creatoare.

ab ore ad aurem


vineri, 17 septembrie 2010

Kakaia franchetzia?Ceva'mi spune despre conveniente ca persista dintr'o lene intelectuala. Acelasi lucru se manifesta odata cu  decriptarea sintagmei trecerii in nefiintza. Atribuita in genere omului, aceasta releva gratzia stupiditatzii. E doar vina ateului, care da pedale mecanismului prin care'si priveste propria fiintza, limitandu'si existentza la functziile mintzii. Asadar, pentru el moartea in planul fizic corespunde unei incheieri de program si pentru fiintza. 
O fi poate puterea de convingere a pesimistului, caruia teama i'a oferit mintenas argumentatzii dintre cele mai zdravene. Paranoia dezvolta "cumplit" imaginatzia.
Frica generata de asocierea finalitatzii corpului cu moartea spiritului bate cel putzin in hilar, mai ales ca a fi in stare sa portretizezi un spirit mort presupune a da mai intai forma acelei entitatzi. Ori asta nu se poate decat materializand, odata cu patrunderea duhului in pamantul modelat cu apa. Si apoi, ar fi ca si cum omul cand nu e acasa, pisica ce navaleste asupra soarecilor de pe masa ar putea determina atata zdruncineala cat sa cutremure casa si s'o darame, iar omul sa crape si el, la distantza fiind, doar ca i s'a prabusit adapostul. 
Deci pana la ceasul de pe urma fiintzeaza, dupa care fiintzeste. Si cu voia Domnului se sfiintzeste.
 Panimaesi?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu