Infinitul interpretarilor reflecta Adevarul absolut.
Constientizarea, iubirea si gandul invesmanteaza Calea.
Spiritul este Dumnezeire, el defineste Vesnicia creatoare.





ab ore ad aurem


sâmbătă, 8 mai 2010

Pachetzele de primavara cu trei soiuri de ciuperci

.

Ce, cum si de ce?
(nenumarate)

Pachetzele

~ hartie de orez (un pachet)
~ morcov, unul mare
~ varza, sapte foi taiate felii
~ ceapa verde, una
~ praz, unul
~ champignoane, trei palarii
~ shiitake (ciuperca japoneza uscata)
~ manatarci (sau fungi porcini)
~ semintze chili, o linguritza
~ sos de peste, doua linguri
~ ghimbir, radacina
~ sare

Dressing 

~ sos de soya dulce, un sfert de ceasca
~ sos de soya sarat, un sfert de ceasca
~ otet negru, un sfert de ceasca
~ ulei de chili, o linguritza
~ usturoi, un catzel, tocat
~ ceapa, cat doi catzei, tocata

Ca sa cochetezi cu migala, te'apuci usor de'mpachetat.
Inainte insa, mai ai treaba. Pui la inmuiat, in apa calda, ciupercile uscate, pentru douazeci de minute. Dai pe razatoarea mare morcovii. Tai ceapa si prazul marunt. Usturoiul la fel. Ciupercilor le indepartezi coditzele si apoi le tai fasii subtziri. Amesteci totul intr'un bol impreuna cu varza, sosul de peste, ghimbirul ras, semintzele de chili si sarea.
Pui cate o foaie de orez la inmuiat in apa rece. Scoti pe servetzel si usuci pe ambele partzi.
Asezi foaia pe fundul de lucru si umplii cu cate o lingura de.. umplutura. Inchizi lateralele si apoi rulezi.
Incingi ulei in tigaie, reduci focul la mediu si pui la prajit pachetzelele, pana prind culoarea aceea incitanta.

Dressingul se face rapid. Calesti ceapa si usturoiul cateva secunde, scurgi de ulei si amesteci intr'o cana cu restul.

Pot fi gasite in oras (in capitala cel putzin) toate ingredientele.

A la notre'..
.

Un comentariu:

  1. Am să-i dau lu` Jorjette să vadă reţeta asta.
    Eu mă gândeam să fac ceva asemănător doar că folosind aluat foietaj normal nu din orez, un pachet fiind prea mult, dar asta e rămâne şi pentru data viitoare cu altă compoziţie.
    Ghimbirul rădăcină, ăla este mai greu de găsit, şi unele ingrediente sunt prea scumpe pe cât de simple şi comune sunt!
    Plus, prea multe chimicare conţine reţeta asta, sosurile folosite în dressing, în special cel de soya că a fost analizat de mine, e de prost gust când citeşti eticheta (mă doare ficatul când văd că un gust natural este sintetic făcut) şi e şi scump nu este ieftin (10 RON sticluţa de nici 330ml ).
    Bucătar uns cu multe stiluri româneşti, am început să fiu atent la ce folosesc. Prefer să mânânc un produs preparat superficial decât să îl sufoc cu chimicale ...

    RăspundețiȘtergere