Infinitul interpretarilor reflecta Adevarul absolut.
Constientizarea, iubirea si gandul invesmanteaza Calea.
Spiritul este Dumnezeire, el defineste Vesnicia creatoare.





ab ore ad aurem


joi, 15 aprilie 2010

Cartofi Monbay cu spanac si mere incapute in ciuperci

.

Ce, cum si de ce?
(cel putzin doua portzii)

~ cartofi, patru bucatzi mari
~ usturoi, patru catzei
~ ceapa, doua
~ rosii, patru
~ spanac, mai mult
~ mere, doua verzi
~ champignioane, proaspete, opt palarii
~ semintze de mustar, o linguritza
~ ghimbir, 2cm, dat pe razatoare
~ coriandru, o linguritza
~ chilli, o juma' de linguritza
~ chimen "alb", o juma' de linguritza
~ garam masala (mix indian), o linguritza
~ tarhon, o linguritza
~ unt, un sfert de pachet pentru cartofi, un sfert pentru ciuperci si spanac
~ ulei floarea soarelui, un sfert de ceasca

Fierbi cartofii cubuletze, cat sa ramana fermi. Scurgi de apa si lasi la racit.
Calesti uleiul intr'o tigaie mare, adaugi semintzele de mustar si ghimbirul. Amesteci, pui si semintzele de chimen, apoi usturoiul dat pe razatoare si ceapa la fel. Reduci focul, adaugi untul, garam masala, chilli si sare. Tai o felie cu cotorul de la fiecare rosie si le dai pe razatoare cu pielitza in afara. Versi in tigaie si arunci si cartofii inauntru, amestecand. Asezi pe un platou si treci la ciuperci.
Mai intai oparesti spanacul, apoi il calesti intr'o tigaitza cu o lingura de unt, merele rase si sare.
Pe un gratar incins asezi champignoanele cu fatza in jos, le lasi un minut apoi le intorci si le umpli cu spanac. Deasupra adaugi un varf de linguritza de unt si le lasi sa se friga. Scotzi pe farfurie si presari tarhon deasupra.
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu