Infinitul interpretarilor reflecta Adevarul absolut.
Constientizarea, iubirea si gandul invesmanteaza Calea.
Spiritul este Dumnezeire, el defineste Vesnicia creatoare.

ab ore ad aurem


marți, 9 martie 2010

Scrisoare deschisa romanuluiTreaba e vadit groasa. 
Lumea se plange, si se ascunde in sinele casei proprii. Si vremea de afara inca arata cum e in sufletul omului.
Cea mai nefericita, pentru aceasta perioada a incercarilor, este atitudinea. Vezi ca e greu, e limpede ca insisti unde nu trebuie si atunci ar reiesi clar ca abordarea scartzaie. 
Ce nu faci bine? 
Intai de toate alergi dupa ce-ti dicteaza altii. Pentru a fi linistit si fericit cu adevarat, ai nevoie de adapost, hrana, apa si companie. Restul sunt mofturi, pofte, iluzii. Alcatuieste-ti din acestea o lista in  minte si vei constata ca intr'adevar urmaresti cai verzi pe peretzi. 
Asadar, renuntza la a cumpara lucruri. Si in special electronice. Nu bine! Constientizeaza ca dupa ce le ai, spiritul cere mintzii tale un alt soi de alimentare. Si care nu se gaseste deloc in sfera materialului. Starea de bine rezida in idee, in emotzie, in comunicare, si acestea tzin de spirit. Iar daca detzii o oarecare samantza de credintza, imagineaza'ti reactia lui Sfantu' Petru cand deschide poarta si tu apari cu bratzul indoit de la cot si pumnul in aer simuland ca tzii pe umar posheta aceea..


Pe romaneste


1. Bogatul incepe sa intzeleaga cum ca el are sansa de a intra si in istoria natzionala, nu doar in cea a familiei sale. 
In consecintza, 
Eu, cel bogat, ma apuc de urmatoarele:
Ma asigur ca afacerile imi merg bine urmarind justetzea in orice plan.
Profitul il impart celor nevoiasi, prioritate avand adaposturile si apoi hrana. Sunt un Om Bogat. Bogat am demonstrat ca sunt, ramane sa arat si ca sunt Om. Averea adunata pana acum o distribui pe aceleasi criterii, dupa ce am asigurat minimul (sau mediuul, dupa cum ma lasa inima) de nevoi al familiei. Ofer si imi deschid sufletul si urechile catre cei care imi cer si altfel de alinare.


2. Intzeleptul stie deja ca are misiunea de a oferi oricui din intzelegerea sa. Stie, dar se confrunta cu propriul ego, si asta-i este batalie proprie. Stie, dar aplica anevoie, pana cand nu se va uita pe sine. Pentru ca doar uitand de el, discursul sau nu va urmari adulatzie, ci sa insanatoseasca sau sa veseleasca. Sa indeparteze gandul celui trist de la iluziile facatoare de rau. Sa invetze, sa simta, sa impartaseasca.


3. Conducatorul, fie ca e ales presedinte de bloc sau de neam, fie ca administreaza institutii sau familii, are un singur rol. El intzelege faptul ca daca a ajuns in asta postura, nu are cum a-si face griji pentru sine. Si atunci el practic incepe sa'si bata capul cu ce are de facut pentru ca alor lui sa le fie bine. Orice sistem social, indiferent de nivel, atinge gratia perfectiunii cata vreme va pune in centrul interesului sau omul, s'n spetza omul simplu, si abia apoi economia. Este ca la om, intai faci bine sufletul si apoi mainile vor construi singure.


4. Saracul are sansele cele mai mari sa atinga iluminarea. Mintea lui nu este intr'atat de corupta. Este totusi cel mai influentzabil, si nestiind in care dintre rapitoarele din jur sa mai aibe incredere, el va privi in el insusi, pentru ca acolo se afla adevarul, si isi va pastra credintza, caci de Domnul va fi calauzit. Sa nu spere la a deveni bogat, pentru ca tocmai de la asta a plecat totul. Mai toti marii bogatzi ai lumii au murit de singuratate. Sa fie ei insisi si sa nu le fie teama s'o arate. Bogatzia spirituala n'are seaman.


4. Lenesul sa traga putin de el. Sau de o carte. Sau sa-si traga un calculator aproape. Gasesti pe www ce cu adevarat nu te astepti. Ce crezi, Dumnezeu are site?


5. Omul simplu va ramane simplu. Si afara de smerenie, lucruri frumoase mai sunt crinii si soarele cand apune vara si cate altele.


6. Pesimistul sa'si imagineze ca moare in doi ani. 


7. Optimistul sa dea link mai departe la acest blog

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu