Infinitul interpretarilor reflecta Adevarul absolut.
Constientizarea, iubirea si gandul invesmanteaza Calea.
Spiritul este Dumnezeire, el defineste Vesnicia creatoare.





ab ore ad aurem


vineri, 26 martie 2010

Pere coapte pe gratar cu sos de tarhon si usturoi alaturi de orez basmati

.
Ce, cum si de ce?
(omu' si para)

~ pere, cate vrei
~ otet de mere, o juma' de ceasca
~ zahar brun, doua linguri
~ unt, o lingura
~ faina, o linguritza
~ smantana lichida (dulce), un pahar
~ tarhon, doua linguritze
~ usturoi, un catzel (de portie)
~ orez basmati, o ceasca
~ chimen, o linguritza
~ sare

Coci perele pe un gratar incins, rostogolindu'le in diverse pozitzii.
Pui intr'o oala otetul la fiert peste care adaugi o lingura de zahar si apoi perele coapte. Reduci focul, pui si o linguritza de tarhon si lasi la insiropat douazeci de minute.
Separat calesti untul, adaugi usturoiul felii, sare si apoi faina. Amesteci si stingi cu smantana peste care presari restul de tarhon.
Scoti perele pe farfurie si scurgi deasupra sosul.
Asezi alaturi orezul, dupa ce l'ai fiert acoperit, la foc mic, cu chimen si sare.

Asta mi s'a aratat.
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu