Infinitul interpretarilor reflecta Adevarul absolut.
Constientizarea, iubirea si gandul invesmanteaza Calea.
Spiritul este Dumnezeire, el defineste Vesnicia creatoare.





ab ore ad aurem


sâmbătă, 13 martie 2010

Gulas de ciuperci

.
Ce, cum si de ce?
(destule portii)

~ ciuperci, pleurotus, multe
~ ceapa, un kg
~ ardei gras, juma' de kg
~ cartofi, juma' de kg
~ morcov, unu' mare
~ patrunjel, o legatura
~ faina, doua linguri
~ oua, doua
~ unt, o lingura
~ boia dulce, o lingura
~ boia iute, o juma' de lingura (sau mai putzin)
~ sare, piper
~ ulei floarea soarelui, o ceasca (sau mai mult)

Pui la incins ulei intr-o oala incapatoare si calesti ceapa taiata rondele si ardeiul gras cubuletze. Le lasi la foc potrivit, acoperite, macar o ora, cu sare si piper, pana si-au lasat bine apa, amestecand mai des la inceput. Adaugi apoi si morcovul, taiat marunt.
Separat intr-o tigaie calesti ciupercile cu sare si niscai piper. Dupa ce s-au rumenit putin, le adaugi in oala si amesteci. Presari si boia, dulce si iute, mai lasi juma' de ora acoperit, apoi adaugi un litru de apa.
Tai cartofii cubulete si-i vari si pe ei inauntru.
Acoperi la loc, tii focul la mediu si lasi sa mai fiarba o ora, pana scade apa la trei sferturi. Mai adaugi sare, dupa gust.
Faci galuste intr-o farfurie amestecand faina cu oua, unt, sare si piper. Adaugi putina zeama din oala, cat sa obtzii o pasta groasa. Iei cu linguritza si lasi sa se scurga in oala viitoarele galusti.
Cu zece minute inainte sa stingi focul, adaugi si patrunjelul tocat cu putina sare.

Inca e frig afara, deci merge unsa..
.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu