Infinitul interpretarilor reflecta Adevarul absolut.
Constientizarea, iubirea si gandul invesmanteaza Calea.
Spiritul este Dumnezeire, el defineste Vesnicia creatoare.

ab ore ad aurem


joi, 11 martie 2010

F e m e i aOamenii fac diferentieri intre sexe atunci cand au nevoie. Sa procreeze, sa identifice, sa compare. Pentru confirmare, tzeluri sau exprimarea unor emotii. Urmarind un anume interes, fiecare sex va defini pe cel opus, atribuindu-i felurite caracterizari. 
Precum orice alt fenomen ce intru deslusire suporta interpretari infinite, femeia, ca miracol primordial, inzestreaza cu subiect biblioteci intregi de ganduri si nesfarsite vrafuri de hartie.
Din pamant si apa a facut Dumnezeu barbatul si a suflat duh apoi peste el. Si din coasta lui a creat apoi  femeia. Si a suflat duh si peste ea. Urmand o simpla logica, reiese cum ca era suficient primul facut ca sa poata fi facuta si perechea sa. Iar coasta primului continea practic toate cele trebuincioase facerii urmatorului. Ratiunea divina a plasmuit mai departe din ceea ce plasmuise deja, nu s'a intors la lut. Si tot o logica de bun augur spune ca diferentierea era inerenta cata vreme urmau a se cauta, completa, impreuna. 
Asadar, cu buna stiintza a lasat Dumnezeu doi cromozomi diferiti in el si doar unul din cei doi l'a dat inmultit ei, prin coasta lui ce devine model genetic primordial. 
Iar ei se vor cauta pana la sfarsit, orice'ar insemna sfarsit, si inconstient vor vrea sa fie iarasi unul, ca la inceput, inainte de Facerea lor, cand erau doar duh.
Cum ar fi chibzuit pentru barbat sa vada femeia e un aspect, altul fiind cel mai degraba adevarul conceput de el insusi cand gandeste la ea. 
Pentru el va ramane insa, macar pana la schimbarea de perceptie, doar un capriciu. Care ce este decat dorintza trecatoare, manifestata cu incapatzanare, adesea extravaganta? Tot definitia capriciului formuleaza si alt inteles al sau, din sfera muzicii, si anume compozitie muzicala instrumentala fara forma precisa, cu caracter de improvizatzie, cu treceri neasteptate de la o stare emotionala la alta. 
Superb, ar spune o prietena..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu