.
Ce, cum si de ce?
(omu' si bulgaru')
~ mamaliga
~ branza de burduf, 100g
~ branza cu mucegai, 100g
~ cascaval afumat, 100g
~ smantana, 500g
~ patrunjel, o legatura
~ petale de trandafir
~ ulei de masline
~ busuioc
Fierbi apa. Adaugi mamaliga treptat, amestecand cu telul si cu sare. Cel putin un sfert de ora, pana incepe sa te doara bratzul. Mai lasi sa respire, iar amesteci iar cand te'ai saturat stingi focul. O lasi sa se raceasca. Daca nu ai sesizat, e retzeta cu dichis. Necesita cucernicie.
Framanti inr'un bol branza de burduf cu cea puturoasa impreuna cu o lingura, chiar doua, de ulei de masline.
Tapetezi un alt bol cu ulei de masline. Pui doua linguri de mamaliga si indesi inauntru o lingura plina de branza, pe care o inchizi cu mamaliga de pe margine. Scoti afara, il bulgaresti repede si'l dai prin cascavalul afumat razuit, imprastiat in prealabil pe o farfurie si'l asezi apoi pe mijlocul unei alte farfurii, curate.
Amesteci smantana cu patrunjel tocat si versi peste fiecare bulgar, deasupra rasfirand busuioc si cateva petale de trandafir rupte marunt, marunt.
Daca faci operatia repede, mamaliga fiebinte va topi cascavalul umpland simturile de afumatura si miros de gradina.
.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu