Infinitul interpretarilor reflecta Adevarul absolut.
Constientizarea, iubirea si gandul invesmanteaza Calea.
Spiritul este Dumnezeire, el defineste Vesnicia creatoare.





ab ore ad aurem


marți, 9 februarie 2010

Vulpea, iepurele, lupul, ursul, ratzusca, girafa, soarecele si pestele si elefantul ~ Fabula



Am prieteni tantalai, unii chiar tantalai rau. Am si prieteni nebuni. Ba nu, ca nebuni sunt toti de fapt. Nu dau detalii acum, ca raman cu material neinteresant pentru articolul cu "nebunia". Am prieteni inchipuiti si prieteni nehotarati. Am multi prieteni pe internet, si multi in eter. Multi si pe pamant. Si sunt fel si fel.
Multi dintre ei, cand nu sunt din cale-afara de adorabili, pot fi intr-atat de enervanti incat sa-ti vina a-i da cu dintii de masa. Pe-acestia i-am dat, mi-am luat-o si eu, nu ne mai vedem, ramanem prieteni. Altii sunt falsi iar altii de-a dreptu' ipocriti. Multi mint. Destui. Dar nu ca altii. Deci destul. Si-n nici-un caz tot timpul. Si oricum cei mai multi dintre ei sunt sinceri. Majoritatea corecti. Majoritate mare. Am intr-adevar multi prieteni corecti. In schimb, unii sunt lasi. Iar parte dintre ei chiar denota o lasitate concupiscenta, de imitatie de oaie stira in corp de femela limax. Nici acestia nu mai sunt. I-a maturat ambitia. Au ramas doar cei lasi si-atat. Care-ntr-o zi s-or vindeca. 
Mai sunt unii care mint de-ngheata apele la propriu. Pe acestia i-au alungat ceilalti prieteni ai mei, care mint destul. 'Ca le era rusine de rusinea lor. Mai am insa prieteni dubiosi. Nu multi, doi. Foarte dubiosi, si nu-i cunosc de multa vreme, un an, gen. Si de cate ori ii vad, tot asta vad la ei, sunt perfect dubiosi. Si se uita dubios. Cred ca se drogheaza. Mai stau cu ei, ca nu sunt sigur daca-i de rau. Si cata vreme nu se apuca sa traga marihuana pe nas la mine-n casa, totu' e-n regula. 
Altminteri, nu stiu ce-as putea  sa spun despre cei care n-au bun simt. Ca n-au bun simt? Nu pot spune asta, ca au. S-atunci voi spune doar ca sunt exagerati. Pentru ca lipsa lor de buna simtire nu e prezentza de nesimtire, ei fiind inzestrati cu  maniere si nu numai. N-am prieteni lacomi, si-asta ma bucura. Dar am prietene de-a dreptul nesatioase. Una. Si barfitori. Toti sunt barfitori. Mai putin una care nu e-n tzara. Prieteni saraci si prieteni aristocrati. Geniali si naivi. Prost nu-i nici-unu'. Da' nici Proust. Si Proust mi-e prieten, iara tie dusman ti-este, care nu-l citesti. Pe naiba. Proust e prieten cu oricine-l citeste cat si invers. Disperati si posesivi. Egoisti sau darnici. Egoisti sunt toti, dar darnici. Introvertiti dar prezenti, superficiali, absenti si histrioni. Prieteni multi actori si prieteni care joaca mereu. Am spus de ei, prefacutii. Si ma prefac si eu ca-i tolerez, dar mai bine stam chitic pe naturaletze. 
Am ceva prieteni, nu multi, exact cati merit. Si n-a venit nici-unu' cu traista goala, ba din contra. Asa ne implinim. Cat si invers. 
Ce nu am spus, dar n-am omis, o calitate generala a lor. Simtul poantei. Pra`ctic n-ai cum.


Salata de ciuperci invelita in clatita cu sirop de lamaie si ardei iute

Ce, cum si de ce?
(o clatita inseamna o portie - doua clatite, doua portii - trei clatite.. )

~ salata verde, una
~ ciuperci champignioane, 300g
~ cascaval ras, 200g
~ varza alba, 500g
~ ulei masline, 3 linguri
~ otet balsamic, o lingura
~ oua, 4
~ faina, 300g
~ lapte, 300ml
~ apa minerala, 200ml
~ patrunjel, o legatura, tocat
~ lamaie, una
~ ardei iute, unul taiat marunt
~ ceapa, una mare, tocata marunt
~ zahar (brun.. ), o lingura
~ sare und piper


Foaia de clatita
Intr-un bol mare presari faina si bati ouale in mijloc, pana se omogenizeaza. Sare, apoi lapte amestecand continuu, apoi apa minerala si bati pana se face pasta si nu-s cocoloase. Amesteci si cu patrunjelul si cauti polonic. Pui pe foc tigaie teflon, incingi, dai focul la mediu. Pui intr-o cana ulei, cu care ungi tigaia si pe care-l versi inapoi in cana. Juma' de polonic de compozitie in tigaie si dai drumu' la treaba.
Siropul
Incingi o tigaita, apoi reduci focul si calesti ceapa si ardeiul iute cu sare, sa se inmoaie putin, adaugi zaharul si stingi cu zeama de la lamaie. mai lasi 3min la foc mic, amestecand
Umplutura
Tai ciupercile pe lung, varza si salata la fel. amesteci ciupercile intr-un bol cu ulei masline, sare si piper si cu otetul balsamic. Combini si salata verde si varza.
Intinzi o foaie de clatita, umpli cu salata si cu cascavalul ras (cat sa iasa niste putze groase de clatita) mai dai o mana de piper si rulezi. Bagi clatitele la microunde 40s, sau in cuptor incins 3 min, pentru 'muierea cascavalului.
Pui mana pe un cutit ascutit si tai clatitele felii, dupa ce s-au racit putin.
Le asezi pe platou si cu o lingura te joci peste ele cu siropul de lamaie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu