Infinitul interpretarilor reflecta Adevarul absolut.
Constientizarea, iubirea si gandul invesmanteaza Calea.
Spiritul este Dumnezeire, el defineste Vesnicia creatoare.





ab ore ad aurem


luni, 1 februarie 2010

Urmeaza



Urmeaza sa ninga, urmeaza sa nu mai ninga, urmeaza sa iasa soarele, urmeaza sa te trezesti. Ciclurile se succed si neprivindu-le, esti profet. Stii tot ce va sa vie, tot ce urmeaza. Stii ca ziua urmeaza, sa te destepti urmeaza, ca nu-ti va mai fi lene, ca lasi viciul si ca data viitoare va fi altfel. Si ca o sa-nveti sa pui virgula.  Urmeaza sa vrei, urmeaza sa ai si-apoi sa nu mai ai. Urmeaza sa nu mai vrei, si strigi asta-n gura mare, stiind de fapt ca tot vei vrea. Si de timpul  n-ar mai fi, nimic n-ar mai urma. 
Si-am contempla numai.


Gurmici de branza iute prajita, in sos de mere, ceapa si vin, cu piure de cartofi

Ce, cum si de ce?
(pentru patru)

~ telemea vaca cu oaie, 400g
~ ulei masline, doua linguri
~ boia iute si dulce, cate o lingurita
~ mere, 3 bucati date pe razatoare
~ ceapa, 3 bucati, tocata
~ miere, o lingura
~ cartofi, 8 buc, fierti cu sare
~ vin sec, rosu sau alb, asortat cu merele
~ unt, o lingura
~ lapte, 200ml
~ sare, piper

Incingi o lingura de ulei intr-o tigaie si calesti, la foc mediu, ceapa si merele. Putina sare, le amesteci, reduci focul, versi vinul si le acoperi. Stingi dupa 10 minute, dar le mai lasi cu capac deasupra.
Cartofii fierti ii faci piure, amestecand cu sare, unt si apoi cu lapte.
Tai branza cuburi, o dai prin boia si o prajesti in alta tigaie incinsa, jumatate de minut, dupa care o asezi pe un platou. Rastorni sosul deasupra si pe margine asezi cateva gogoloaie de piure, luate cu lingura muiata in ulei de masline.

E bine..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu