Infinitul interpretarilor reflecta Adevarul absolut.
Constientizarea, iubirea si gandul invesmanteaza Calea.
Spiritul este Dumnezeire, el defineste Vesnicia creatoare.

ab ore ad aurem


marți, 2 februarie 2010

Souffle` " tepereche` "Privim la istorie, si neinsistand asupra faptului ca nu mai stim ce trebuie luat drept veridic, ne intalnim cu omul care parcurge diverse stadii, sa le spunem evolutive. In marea sa trecere prin viata, el tot pateste lucruri. Si fiecare din acestea ii dau lui emotie. Istoria reflecta astfel savarsirile omului in functie de proiectiile avute, de senzatiile cautate. Iar prin asta, ne este relevata natura sa. Este un cuceritor. De natura, de oameni, de nascatoare de oameni, si de univers. 
In esenta, alearga dupa cai verzi pe pereti (chasing after green horses on walls). Adicatelea e sclavul inchipuirii sale si nu vrea sa evadeze de-acolo. Oricare i-ar fi pornirea si oricum s-ar exprima, el are nevoie de muza, de   partener si in plus, sau intru inceput, de perechea ce-l va ajuta sa-i inobileze caracterul creator,  faurind un alt om.  El stie cumva ca cineva sortit ii este, si de gaseste, de isi intalneste pe cel scris, implinirea lui va implini si alte lucruri in jurul sau. Insa faptul ca el simte acestea, poate fi ticluit drept cum ca el spera la acestea. Pe masura ce viata se scurge odata cu el, omul realizeaza ca este singur, nu accepta asta si cauta mortis sa se agate de situatia in care cineva-i este harazit. Rolul lui ca si spirit este sa inteleaga, sa constientizeze, iar ca om, sa procreeze. Atunci el va cauta pe cel mai potrivit pentru a-si intinde samanta in lungul timpului. Dorindu-si a plamadi rod deosebit, celalalt va trebui sa impresioneze.  Femeia, din simt de conservare, viseaza ca puii ei sa fie puternici, de aceea ea va urmari pe barbatul ce-i va sugera si apoi o va convinge de asta. Iar in functie de educatie, de mediu sau bagaj karmic, puterea va fi inteleasa fie in forta bratelor, fie in cea a mintii sau cea mocnita in spirit. In loja cealalta, barbatul manat de instinctul creator va dori ca aleasa sa fie raspunzatoare de esteticul viitoarei opere, el considerandu-se cheia pentru sfera intelectului.  
Avem un parcurs. In care ne constientizam fiinta, trupul, sexualitatea. De-a lungul sau, cata vreme hazardul si intamplarea nu mai au ce cauta in parohia omului cult si nicidecum in cea a credinciosului (ele nefiind fenomene in antiteza), inseamna ca este acceptat destinul. Atunci, fiecaruia-i este sortit un altul. Nu e la intamplare nici asta. Complicatia apare insa din pricina timpului. Nu stim cand celalalt ni se iveste. Ne dorim sa fie cat mai repede - aspect care face subiectul unei analize aparte. Neavand rabdare, cautam sau speram asiduu si ne poticnim in confuzie. Staruim la cel sau cea ce pare. Sau la ce ne face trebuinta pe moment. Ne oprim la cel sau cea care corespunde planului fizic, caci atractia fizica se manifesta prima, pentru ca apoi sa ne opintim in obisnuinta, atunci cand ne dam seama ca si alte aspecte ne-ar bucura. Pierdem timp sau invatam. Putem strabate drumul pana la jumatatea-ne in tihna, cu rabdare, detasati de entuziasm sau speranta, asteptand pentru cand suntem gata iar  nu provocand. Ori  deviind o leaca de la traseu, din cand in cand chiar, si traind diverse povesti, cunoscand si cunoscandu-ne dar formandu-ne pentru marea intalnire. 
Iluzia precum ca alegerea facuta este cea indicata, cea cautata, atunci cand de fapt nu este, tradeaza si aspectul posesivitatii. Cu orice pret trebuie inlaturata singuratatea si ademenita perechea. Ca apoi, odata cucerit, surogatul va fi pastrat strasnic, el desemnand de altfel blazonul nesinguratatii. Si asa cum se intampla ceea ce e ursit, Domnul iti da si ceea  ce-ti doresti, doar - doar vei pricepe ceea ce-ti trebuie.
Souffle` de ciuperci, cartofi si dovlecei


Ce, cum si de ce?
(pentru patru cautatori)

~ cartofi, 4 buc.
~ dovlecei, 4 buc.
~ ciuperci proaspete, (fara codite) 400g
~ oua, 4 galbenusuri
~ unt, o lingura
~ smantana, 200g
~ cascaval ras, 100g
~ parmesan, 50g
~ sare, piper

Incingi cuptorul.
Fierbi legumele, cartofii si ciupercile in apa rece iar dovleceii adaugati dupa ce fierbe apa. Dupa ce s-au inmuiat cartofii, scurgi apa, separi ciupercile si le pui intr-un bol, amestecandu-le cu putin unt, sare si piper. Pasezi bine cartofii si dovleceii, adaugi galbenusul, sare, piper, smantana, cascavalul, parmesanul si amesteci spre a se omogeniza. Reduci focul la cuptor, spre mediu, vari inauntru un vas de yena sau lut cu pasta in el, adaugand si ciupercile. Lasi pret de jumatate de ora, pana prinde o crusta maronie.

Te va apropia de deliciul cautat..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu