Infinitul interpretarilor reflecta Adevarul absolut.
Constientizarea, iubirea si gandul invesmanteaza Calea.
Spiritul este Dumnezeire, el defineste Vesnicia creatoare.





ab ore ad aurem


duminică, 21 februarie 2010

Orez basmati cu dovlecel pane, mazare si ghimbir

Ce, cum si de e?
(doua persoane)

~ orez basmati, doua cani
~ dovlecel, unu
~ mazare, o cana
~ ghimbir, radaina 5cm sau praf doua lingurite
~ usturoi, patru catei taiati felii
~ oua, patru
~ sos de soya dulce, doua linguri
~ sare, piper

Speli orezul in doua ape si-l pui la fiert in apa clocotita cu sare, reducand focul la minim si cu capa deasupra, cam zece minute.
Speli dovlecelul, il lasi fara capete dar cu coaja, il tai pe jumatate pe lung si faci cubulete neregulate..
Le dai prin faina, sare, piper si apoi prin ouale batute cu sare, piper si sos de soya. Din nou in faina si iarasi in oua pentru ca apoi sa le prajesti in tigaie la foc mediu.
Incingi pe foc o tigaie inalta, sau Wok, calesti usturoiul si ghimbirul, bati inauntru doua oua sa ramana franjuri, apoi sare si stingi cu sos de soya. Adaugi orezul si mazarea, amesteci, mai stropesti cu putin sos de soya si adaugi apoi si dovlecelul pane.

Specialitate a bucatariei chineze

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu