Infinitul interpretarilor reflecta Adevarul absolut.
Constientizarea, iubirea si gandul invesmanteaza Calea.
Spiritul este Dumnezeire, el defineste Vesnicia creatoare.





ab ore ad aurem


luni, 22 februarie 2010

Capul lui Procust



La origine, spiritul nu a tinut seama de forma sau dualitate. 
Odata cu materializarea in univers, au aparut notiuni precum noapte si zi, bine si rau sau barbat si femeie.  Am aflat ca nimic nu e intamplator, deci exista Dumnezeu  si astfel destinul nu e inventie. Asadar, ca spiritul sa poata lua infatisare de om,  s-a divizat in cele doua sexe. El astfel va pastra, inconstient, memoria ancestrala a starii complete, memoria vremilor in care era doar intreg. Este si motivul pentru care omul simte cumva ca-i este sortit sa aibe pereche. De aceea,  din a-si cauta jumatatea el isi va construi o menire. Aceasta cautare a sa comporta multe aspecte, din felurite departamente ale vietii. Parte nevoia de supravietuire si parte cea de procreere il vor influenta in acest periplu. Dorinta de a lasa urmasi, care este si nevoie totodata, va determina omul sa grabeasca alegerea unui partener. Cu cat va inainta mai mult in varsta, cu atat el va fi mai exasperat si astfel va face foarte usor alegeri nefavorabile. Aceleasi decizii pripite vor fi luate si din motivul eternei sale singuratati. 
Dotat cu atractie sexuala, tocmai pentru a zamisli mai departe, omul isi constientizeaza sexualitatea pe masura dezvoltarii poftelor erotice. In acest fel, alegerea justa a partenerului va tine cont in cea mai mare masura de calitatile fizice, care il vor excita, deviind din nou de la cel sau cea care i-a fost scrisa. 
Nici atunci cand el va cauta platonicul nu va fi ferit de alegeri gresite. Insusirile fizice, care il vor face sa-si propteasca atentia, completate mai apoi de calitatile spirituale percepute il vor face sa fie convins ca se uita  la partenerul pe care il cauta. Cel admirat va deveni cel cautat si in loc a se bucura de ce a intalnit, omul isi pierde energia incercand sa nu-si piarda posibila jumatate. Cum tot ceea ce e facut din dorinta naste superficialitate, pierzandu-se naturaletea, pierzandu-se identitatea reala a sinelui, omul va forta relatia in loc sa o traiasca. Si astfel ii va fi demonstrat ca s-a pripit. Lucrurile menite vin fara bataie de cap. 
Avand destin, se releva faptul ca pe parcursul vietii, la un moment oarecare, omul isi va intalni restul ce il va completa. Si stiind, va spera la asta. 
Prima problema se va dovedi a fi notiunea de timp. Nu va avea rabdare, si va face diferite alegeri. Va parcurge poate diferite relatii pana isi va gasi jumatatea. Dar asa el va fi pregatit, se va apropia foarte mult de cel care trebuie sa fie atunci cand timpul potrivit il va aduce in fata sortii si al sortitului. 
Nu neaparat un impediment este problema amorului fizic. Prin sex va fi alinat drumul pana la cel sau cea trebuincioasa, neintrerupandu-se cautarea. 
Alt factor, singuratatea, va trece drept hotaratoare, aducand omul in postura indragostelii, lucru ce va genera obsesie, ochelari de cal si speranta, indepartandu-l de cel harazit. 
Concluzionand, prin rabdare si prin restrangerea poftelor vor fi mai lesne reintregite spiritele odata intregi.


Paste cu ciuperci in sos dulce de rosii




Ce, cum si de ce?
(pentru patru persoane)

~ penne, o cutie
~ ciuperci, doua maini pline
~ ardei iute, o jumatate - daca e chiar iute
~ rosii, douasprezece, cate trei de caciula
~ gulii, doua
~ dovlecei, doi
~ usturoi, un catzel
~ vin rosu demisec, doua pahare
~ oregano, o lingura
~ sare si piper si parmesan

Tai ciupercile pe din patru si usturoiul pe din multe. Razui rosiile fara pielita, guliile si dovlecelul. Calesti intr-o oala ceapa, ciupercile, guliile si usturoiul. Si ardeiul iute taiat rondele. Poti sa nu pui ceapa, eu
n-am pus. Adaugi rosiile si dovleceii, amesteci cu sare si piper, reduci focul si lasi sa fiarba o ora, la foc putin mai mare decat mic. Versi apoi vinul si oregano-ul si mai lasi sa fiarba, amestecand cand si cand,  pana scade apa si ramane un sos gros.
Fierbi pastele in apa clocotita circa zece minute. Scurgi de apa, amesteci cu doua linguri de ulei de masline, ce l-am uitat a-l trece la ingrediente si apoi amesteci in oala cu sosul de rosii.
Versi totul pe un platou si presari deasupra parmesan si piper.

* in cazul in care rosiile nu-ti inspira prea mult gust, aproape inca iarna fiind, recomand pulpe de rosii in suc propriu, patru cutii

Gustos, dar trebuie rabdare.
Ca la orice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu