Infinitul interpretarilor reflecta Adevarul absolut.
Constientizarea, iubirea si gandul invesmanteaza Calea.
Spiritul este Dumnezeire, el defineste Vesnicia creatoare.





ab ore ad aurem


joi, 25 februarie 2010

Muzul si Muza



Initial intentionam, deci initionam sa descifrez cate ceva dintre cele ale constientizarii care lipseste fraudulos de tare multora dintre semeni. Nu e vina lor. Decat a noastra. Si nu e o vina. De-aci plecand, aveam de gand a da arama pe fatza unei caracterizari. Omul care planteaza pomul si ignorantul, al' de-si face casa-n loc. Dar altfel voiam a ma duce. Tot de la ignoranta plecand. Sunt oameni in spatiul mioarocarpatin care chiar isi bat capul. Altii care nu. Nu cu acelasi lucru. O problema de ridicat exista, si anume ca ei poa' sa nu-si bata capul, dar sa-i lase pe ceilalti s-o faca. E lunga treaba, trec la concluzie, ca' al'ceva voiam a releva. Toleranta! Oricine renunta la fudulie ramane oricine si-atat. Asa va fi atent, va memora, va pricepe apoi. Si va vorbi din nou. 


E atata minune cuprinsa in vazduhul dintre noi, intru aceasta lume, incat marturii plutesc oriunde, de multe veacuri si pline ele insele de minunatie. Si totusi, imbratisand planeta, nimic nu ma inalta mai mult, nu ma inspira mai mult si foarte multe altele nu ma mai mult decat muzica. De o muzeitate desavarsita, detroneaza orice drog sofisticat. Si desi nu pare, e lesne a fi inteles ca omul, in esenta, intr-atat de inaltator este. Emana ceea ce simte si dorindu-si a-i fi auzite pasurile, a faurit instrumente muzicale. Ce a urmat tzese un petec din holograma divina. Si auzim asta. Si vibram si parca ne-amintim de noi printre sori.


Crap file pe gratar cu cartofi in sirop de lamaie, nuca, migdale si susan


Ce, cum si de ce?
(omul si fileul)

~ crap romanesc
~ cartofi, doi de om
~ miere, jumatate de borcan
~ seminte dovleac, miez de nuca (verde ar fi minunat), migdale - jumatate de cana
~ susan, doua linguri, calit cu sare cateva secunde in ulei semi incins
~ lamaie, una stoarsa
~ busuioc uscat, o lingurita

No fii atent ca'i simplu.
Incingi gratarul cu sare pe el, destula, reduci, arunci fileurile date cu piper, trei minute pe-o parte, trei pe cealta. Poate mai mult, pana se albeste.
Amesteci uscaturile cu putina sare, zeama lamaii si busuiocul, apoi le versi in miere si le omogenizezi.
Asezi feliile de crap gratarite pe cate un platou si alaturi cate patru felii de cartofi. Cu o lingura si cu degetul mare acoperi cartofii cu siropul de miere.
Cartofii nicidecum nu-i mananci cruzi. Ii cureti, ii tai pe jumatate si-i fierbi in apa rece, zece minute, cat sa nu se imprastie. Ii scurgi de apa, topesti o lingura de unt in tigaie, il arzi cateva secunde crescand focul, arunci cartofii cate patru, sa aibe loc, ii dai cu sare si piper. S-au rumenit, i-ai scos afara, si abia acum pot insoti crapul pe platou.

Imagineaza-ti poza la descrierea abia facuta..
Si i-as pune si alune prajite.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu