Infinitul interpretarilor reflecta Adevarul absolut.
Constientizarea, iubirea si gandul invesmanteaza Calea.
Spiritul este Dumnezeire, el defineste Vesnicia creatoare.





ab ore ad aurem


duminică, 28 februarie 2010

Dovlecei copti pe gratar in sos de lamaie, patrunjel si usturoi, cu cartofi nature

.
Ce, cum si de ce?
(doua persoane)

~ dovlecei, patru
~ lamaie, una stoarsa
~ patrunjel, o legatura
~ usturoi, sapte catei mari
~ ulei masline, o juma' de ceasca
~ cartofi, patru
~ busuioc, o lingurita
~ sare, piper

Incingi gratarul si asezi dovleceii intregi, dupa ce i-ai spalat, pastrand focul ridicat (peste jumatate). Ii lasi pana se ard pe toate partile (are multe ca e cilindric.. ) si apoi ii dai deoparte sa se raceasca. Le cureti coaja cu grija si-i asezi pe farfurii cate doi.
Separat bati uleiul de masline cu sucul de lamaie si cu sare, pana se omogenizeaza. Toci patrunjelul, il vari intr-o sticla cu capac impreuna cu sucul de lamaie, uleiul de masline si putintica sare - o juma' de lingurita. Amesteci bine, ca pe-un shaker de cocktail-uri, si versi peste dovlecei.
Cartofii, dupa ce i-ai fiert intregi, ii tai pe din doua, pe scurt nu pe lung, prelingi peste ei ulei de masline, sare, piper si oregano.
S-ar asorta, pentru cei ce nu postesc, o ceasca cu iaurt amestecata in sosul de lamaie si patrunjel, si apoi scurs peste dovlecei.

E chiar fain sa mananci fara carne.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu