Infinitul interpretarilor reflecta Adevarul absolut.
Constientizarea, iubirea si gandul invesmanteaza Calea.
Spiritul este Dumnezeire, el defineste Vesnicia creatoare.

ab ore ad aurem


luni, 8 februarie 2010

E X P L A N A T I O

.
Crema de ceapa cu bagheta in branza cu mucegai

Ce, cum si de ce?
(o oala)

~ ceapa, un kilogram
~ cascaval, 300g
~ faina, 300g
~ sare, piper
~ bagheta sau franzela, o
~ branza cu mucegai sau cascaval, 50g
~ oregano, o lingurita

Fierbi linistit ceapa, taiata felii, macar o ora si jumatate, cu sare si piper.
Strecori apoi apa in alta oala, o pui din nou pe foc mediu si bati in ea cu telul (!) faina, pana se omogenizeaza. Razi cascavalul si il rastorni si pe el in oala, amestecand. Versi inapoi ceapa si mai lasi zece minute acoperit, la foc mic.
Prajesti bagheta, taiata pe jumatate, pe o parte, o intorci si presari branza sau cascaval si oregano.
Pui crema in farfurie si asezi inauntru si bagheta, sprijinita de margine.

Este reteta celei mai apreciate creme a istoricului restaurant vegetarian De'Light 
E X P L A N A T I O 


Anual, din cauza tutunului, se duc pe lumea cealalta aproape jumatate de milion de oameni. Ceva mai mult de o suta de mii mor in urma consumului de alcool. Iar undeva in jurul a cincizeci de mii, decese provocate de droguri de risc, cafea si altele (aici nu intra consumul de cannabis, unde sunt inregistrate 0 decese).


Ce e omul si de ce se drogheaza el?


Spiritul este o inventie divina. Omul este tot o inventie, el reprezentand spirit materializat. Ceva nu i-a ajuns, sau nu i-a convenit, sau poate ca a acceptat o provocare de a fost necesara incarcerarea intr-un trup efemer. Sau l-au pedepsit, si atunci e progenitura ingerilor cazuti care au tot decazut de-atunci, si care au facut asta pentru cunoastere, ca apoi sa triumfe in apocatastaza - mantuirea universala. Asadeci el plonjeaza in universul limitat al pamantului, in trupul ce-i va aduce suferinta si revelatie deopotriva. El da cu nasul de viata, de sine si de nevoile sale. Astfel, pentru a supravietui si a perpetua,  el isi va procura hrana necesara organismului, cautand sa satisfaca atat nevoile corpului, cat si, dar mai rar, pe cele ale mintii.  In goana dupa mancare, el va face din aceasta o obsesie, un cult, iar identificand lipsa ei cu iminenta mortii, el va denatura totul, ajungand sa traiasca sub papucul fricilor, al razboaielor si a altor fenomene buza cu ineptia. Ca urmare, el va cauta sa-si aline suferinta si s-o anine in fata unor stimuli externi. Va consuma Soma, si va scrie vede. Va ingurgita peyote si ayahuasca si astfel isi va constientiza esenta. Va stoarce struguri si-si va bea mintile, asternand la cumpatare poezie si la exces manie. Sau va fuma opium si va schimba perceptii, va sufla cocaina spre inauntrul narilor si va fi Titan. Va descoperi chimia si se va deschide total in fatza placerii si a permisivitatii, inghitind cristale si pastile faurite de el. Se va intoxica saracul cu de toate, ne mai tinand cont de afectarea trupului. Se va sminti sau se va destepta, se va pocai sau va luneca in mrejele neluciditatii. Dar va dura mult pana va intelege pe deplin cine e cu adevarat. Si-a pus bazele unei vieti neintrerupte, ca specie, doar de vre'o zece mii de ani, timp in care a nascocit si si-a inzestrat lenea cu cele mai fanteziste inventii. Asa dara, omul e ceva trandav ce mananca si viseaza. 


Anandemide sau Ce-ar fi omul si de ce ar trai numai cu apa, aer, lumina, fructele pamantului si marijuana?


Motivul pentru care lumea arata asa este felul diferit in care oamenii vor sa traiasca. Unii vor pentru pantec, altii pentru ego, altii pentru iubire. Vor sa le fie cald sau sa aibe trei garaje. Sa traiasca si sa priceapa, sau sa-si ascunda temerile in "temple". Si pentru ca cei care au mult au si putere de decizie, si vor sa fie ca ei, ceilalti trebuie sa-i urmeze si asa s-a ales praful.
O stare normala in care sa fiinteze omul nu mai pare astazi o utopie - pentru ca oricum principala calitate a utopiei este aceea de a se implini. Normalitatea ar presupune-o fiintarea omului cu valoare intrinseca. Hommo immemoratus - omul cu totul nou, a carui esenta este suficienta si-a carui divinitate il scapa de material si-l alatura inapoi vesniciei.
Noul om, mai apropiat de conditia a ceea ce s-a vrut a fi, contempla, nu consuma carne, mananca doar cand ii e foame, bea multa apa si viseaza la fotosinteza, nu uraste, nu e crud, nu se grabeste ci doar iubeste. Ia-mai-fumati-mai.


Atentie   Important   Ia aminte  Ai grija   Baga la cap   Pazea   Ia seama   Prudenta   Piua


Alcoolul, iarba si explicatiile nu sunt pentru toata lumea. Poa' sa faca rau.
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu