Infinitul interpretarilor reflecta Adevarul absolut.
Constientizarea, iubirea si gandul invesmanteaza Calea.
Spiritul este Dumnezeire, el defineste Vesnicia creatoare.





ab ore ad aurem


sâmbătă, 27 februarie 2010

Ciuperci aromate in invelis picant cu sirop de stafide

.
Ce, cum si de ce?
(de intzepat toata ziua)

~ ciuperci, champignoane, multe
~ otet balsamic, juma' de ceasca
~ ulei masline, juma' de ceasca
~ curry pudra, o lingurita rasa
~ tarhon, o lingurita rasa
~ ghimbir pudra, o juma' de lingurita
~ faina, o farfurie, pentru invelis
~ oua, cam patru (sau mai mult, la ciuperci mai multe.. )
~ sos de soya
~ seminte de ardei iute, o lingurita
~ stafide, un pumn
~ otet de mere, o juma' de ceasca
~ zahar brun, doua linguri
~ mustar, o lingura
~ sare und piper

Cum ar veni.
Speli ciupercile si removezi coaja si coditele, apoi le tai pe din doua.
Intr-o sticla goala amesteci uleiul de masline cu otetul balsamic, pana se omogenizeaza.
Dai ciupercile prin sare si piper si apoi le amesteci cu zeama obtinuta, ca sa le patrunda.
Batzi outzele cu sare, piper si semintele de ardei iute (merge si ardei iute tocat marunt) si cu curry-ul si tarhonul. Bati inauntru si ghimbirul si sosul de soya, o lingura cu varf.. Dai ciupercile prin faina, apoi prin oua, si le asezi pe rand intr-o tigaie cu ulei semi incins. Le scoti dupa ce s-au aurit si dupa ce le-ai intors pe ambele parti si hopa cu ele pe o farfurie cu servetzel, sa suga.
Separat intr-o olicica calesti doua cubulete de unt, arunci si stafidele si stingi cu otetul de mere. Pui si zaharul, amesteci, acoperi si reduci mult focul. Lasi sa fiarba cateva minute, amestecand des si avand grija la ochi, pentru ca vaporii din otet isi fac de cap. Versi continutul intr-un bol, amesteci cu mustarul si apoi inmoi cu degetzelele cate o ciupercutza si bagi in guritza.

Poti sa alaturi si un piure de cartofi, dar deja iti trebuie tacamuri si sa stai la masa..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu