Infinitul interpretarilor reflecta Adevarul absolut.
Constientizarea, iubirea si gandul invesmanteaza Calea.
Spiritul este Dumnezeire, el defineste Vesnicia creatoare.





ab ore ad aurem


joi, 28 ianuarie 2010

Ficatei de pui in pasta de dovlecei si cupe de rosii cu orez basmati



Ne indreptam grabit atentia catre spatiu, sperand a gasi raspunsuri..
Ne comportam la fel in orice situatie. Nu ne satisface simplitatea, nu ne convin raspunsurile la indemana. Cele ce ne atzatza le vrem invaluite in complex, sau in mister. Este cautata poveste. In orice. In acelasi timp, mintea cauta asiduu senzationalul din imprejur, ca nu cumva sa patim inconstient niscai introspectie si astfel sa ne fie divulgate insusiri esentiale, care poate nu concorda cu asteptarile, ci din contra, sperie.  Arareori cei ce vrem sa fim corespunde cu cei ce suntem. Asadeci atentia ne zboara catre tabloul cosmic, fiind de preferat a accepta eventuale raspunsuri, privind originea, cat mai departe de noi insine. Vrem sa stim, insa adevarul ne inhiba. Vrem mereu adevarul, insa el trebuie sa corespunda crezului nostru, judecatilor noastre, altfel nu-i vom inapoia decat cel mult un suras.  Mai lesne fiind, psihologic, omul se avanta in imaginatie, inarmat cu stiinta. Se repede, sacrificand pe alocuri si pufnind ignoranta in drumul catre adevarul cautat, uitand ca acesta nu-i poate fi decat revelat. Faureste tzeluri si le confera absolutul, dorindu-si ca si ceilalti sa-l urmeze si sa-i aclame scenariul. Domolindu-se insa, el va vedea fundul marii plin de minune si claritate. Va recunoaste, cautandu-si salas in liniste si in firesc, imagini ce incep sa desluseasca, ce se pun a insira piesele celor necautate.


Ce cum si de ce?
(doua portii - preparare: multa rabdare)

~ ficatei de pui, 400 grame
~ dovlecei, 8 bucati
~ ceapa, 4 bucati
~ lamaie, una
~ vin alb, sec, o.3l
~ rosii, 4, mari
~ orez basmati, doua cesti de ceai pline
~ ulei masline, o ceasca
~ sare, piper, o lingura din fiecare

E necesara o oala maricica.
Cureti dovleceii si ceapa si le dai pe razatoare. Incingi o lingura de ulei in oala, pui mai intai ceapa cu sare, amesteci si reduci focul la mediu, lasand-o zece minute, pana isi lasa sucul. Adaugi dovleceii si amesteci cu o lingura de sare si cu restul de ulei din ceasca. Lasi un sfert de ora acoperit. Reducand apoi  focul aproape de minim, stropesti cu zeama de la lamaie, amesteci cateva secunde si versi inauntru si vinul. Pret de doua ore, omogenizand cand si cand, trebuie sa fiarba fara capac pana scade apa si ramane o pasta legata.
Cu jumatate de ora inainte sa stingi focul la pasta, pui orezul la fiert in apa clocotita, cu sare, capac si temperatura minima, pret de zece minute. Dai de pe foc, incingi in loc gratarul, asezi ficateii dati cu sare si piper, si micsorezi flacara la jumatate. Dureaza zece minute pe fiecare parte sa se patrunda.
Scobesti rosiile de miez si le umpli in mod clasic cu orez.
Asezi ficateii pe farfurie si lasi pasta sa se scurga peste ei.

Ca sa ai timp sa te mai gandesti si la ale tale..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu