Infinitul interpretarilor reflecta Adevarul absolut.
Constientizarea, iubirea si gandul invesmanteaza Calea.
Spiritul este Dumnezeire, el defineste Vesnicia creatoare.





ab ore ad aurem


duminică, 31 ianuarie 2010

Musaca aproape traditionala

.
Ce, cum si de ce?
(pentru sase persoane)

~ vita sau miel, tocata, 900g
~ cartofi, 6 buc.
~ vinete, 1, mare
~ dovlecei, 2 buc.
~ rosii, 5 buc.
~ ceapa, 3 buc., tocata
~ usturoi, 10 catei, pe razatoare
~ oua, 8 buc
~ smantana, 300g
~ faina, o ceasca
~ unt, 2 cubulete, pentru tapetat vasul
~ ulei masline, o ceasca
~ busuioc, o lingura
~ cimbru, o lingura
~ sare, piper
~ cam atat

Acest mic deliciu, musacaua, se face cel mai usor din lume. Inseamna "servire rece" in araba, si a fost conceputa ca si aperitiv. Preluata de greci si apoi raspandita peste tot in balcani, musacaua prezinta doua etape de preparare.

Cuptorul incins la 200 - 220
Cartofii, felii, fierti zece minute.
Vinetele, felii, pe gratar cu ulei masline, sare si piper, pana se rumenesc
Carnea prajita cu ceapa, usturoi, busuioc, cimbru, sare si mai mult piper in ulei masline, la foc mediu, 10 minute. Morfolesti peste ea doua oua, sare, piper, apoi amesteci cu dovlecelul, pe care l-ai ras, inca 5 minute.
Rosiile, depielitate, taiate felii si sarate.
Restul de oua batute cu faina, sare si smantana.

Reduci cuptorul la 180 -200.
Ungi vasul pentru cuptor cu unt, asezi stratul de cartofi, dai o mana de sare si piper, intinzi carnea deasupra, asezi un strat de rosii iar peste ele vinetele. Versi deasupra sosul alb si bagi la cuptor. Nu trebuie tinut mai mult de 40 de minute.


Ca sa vezi ca stii sa gatesti..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu