Infinitul interpretarilor reflecta Adevarul absolut.
Constientizarea, iubirea si gandul invesmanteaza Calea.
Spiritul este Dumnezeire, el defineste Vesnicia creatoare.





ab ore ad aurem


marți, 19 ianuarie 2010

Deliciu vegetarian



Pana la inteleptizare, cat si dupa, omul experimenteaza negandite manifestari. Inconstient, insa majoritatea sunt expresie a temerilor. Si cum mai toate migreaza catre teama de moarte, omul isi recunoaste curand calitatea de marioneta a acesteia. Implicit, cu cat frica este mai puternica, cu atat gradul ei de manifestare va fi regasit in cele mai curioase situatii. Precum leul, a carei emanatie vocala zguduitoare tradeaza o frica echivalenta, sapiensul va face uz de racnet si de pumni pentru a-si intimida, si chiar ingrozi, oponentul. Este teama ancestrala generata de achizitionarea si protejarea hranei, si de aici, a teritoriului si a familiei. Si provine din cunoasterea inconstienta a dimensiunii limitate a hranei - in cazul carnivorelor. Tot de aci apare si cruzimea. 
Si atunci, renuntand la frici, cat si la consumul de carne, omul se poate debarasa de comportamentul animalic, dezvoltand reale virtuti ce stau ascunse intr'ansul.


Ce, cum si de ce?
(pentru doi oameni..)

~ champinioane (ciuperca lui Dumnezeu), 200g
~ pleurotus, 200g
~ manatarci, 200g
~ ghimbir, radacina, 10cm
~ usturoi, 3 catei
~ vin rosu demisec, (cu pinot noir de murfatlar iti faci treaba), un pahar
~ ulei masline, un pahar mic
~ orez basmati*, o cana mare
~ chimen, seminte

Ciupercile spalate in apa rece. Fara codite, ca sunt amare. Cat si la pleurotus - trebuie sa ramana ca o frunza cu codita scurta. Intr-o tigaie mare, in care ai incins uleilul, versi ciupercile si le perpelesti trei minute la foc puternic, reduci apoi la mediu, le mai plimbi in tigaie pana se inmoaie. Cresti iar focul,  presari peste ele usturoiul taiat feliute, ghimbirul curatat de coaja si dat pe razatoarea mica, sare si niscai piper. Le amesteci, stingi cu vinul rosu si stingi si focul dupa treizeci de secunde. Cel mai bine, asezi ciupercile pe farfurii mici, sau medii.
Orezul, ce-a fiert cu chimen in el, il versi in doua boluri.
Trebuie astfel sa ai in fatza o farfurioara si un bol, si te incumeti cand din una, cand din cealalta.

De ce sa mananci vegetarian? Apai cu asta om inceput, tu!

*orezul basmati va aparea frecvent, in diverse combinatii. Modul de fierbere e la fel - vezi la reteta anterioara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu