Infinitul interpretarilor reflecta Adevarul absolut.
Constientizarea, iubirea si gandul invesmanteaza Calea.
Spiritul este Dumnezeire, el defineste Vesnicia creatoare.





ab ore ad aurem


sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Crap romanesc in crusta dulce de usturoi si cartofi cu frunze de spanac si rozmarin



"Astazi nu mai stim sa vorbim, pentru ca nu mai stim sa ascultam. N-are nici-un rost sa vorbim bine, trebuie doar sa vorbim repede, ca sa terminam inaintea celui care ne raspunde. Nu reusim niciodata. Putem spune orice si oricum: intotdeauna ni se taie vorba de la gura. Conversatia este un joc de foarfeca de gradinar, fiecare taie vocea vecinului deindata ce rasare."


Jules Renard ~ Jurnal, 1887 - 1910




Ce, cum si de ce?
(patru persoane si jumatate)

~ crap, dupa cum te inspira
~ usturoi, mult
~ miere de tei
~ ulei masline, o ceasca
~ cartofi, 8 buc.
~ spanac frunze, o farfurie adanca
~ rozmarin, o lingurita
~ otet balsamic
~ sarea in bucate si piperul asisderea

Se incinge cuptorul la 220 grade (temperatura peste medie)
Se unge pestele cu miere dupa ce-a fost spalat. se lipesc de el feliutele unei capatani de usturoi, se sareaza    si se pipereaza peste tot. Trebuie lasat asa jumatate de ora, la rece. Il stropesti cu uleiul de masline, il  invelesti apoi in hartie de gatit, sau folie staniol, si il dai la cuptor, micsorand temperatura la 180 grade. O ora uiti de el.
Cartofii taiati cuburi, fierti zece minute, scursa apa si aruncati apoi intr-o tigaie cu ulei de masline incins. Sarati si piperati, se rumenesc si apoi se amesteca cu frunzele de spanac si cu rozmarinul doar cateva secunde. Se scot din tigaie pe un platou si se stropesc cu otetul balsamic. Iti amintesti de crap, deschizi cuptorul, desfaci putin folia (grija la aburi!) si intepi cu o scobitoare - daca nu ramane peshte pe ea, e gata.


Este savuros..



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu