Infinitul interpretarilor reflecta Adevarul absolut.
Constientizarea, iubirea si gandul invesmanteaza Calea.
Spiritul este Dumnezeire, el defineste Vesnicia creatoare.





ab ore ad aurem


miercuri, 27 ianuarie 2010

Avatar de pui cu spaghete de orez



Stramutarea starii individului suferind, posac sau deprimat face obiectul catorva cerinte. Intrucat mintea manifesta incapacitate de vointa in situatii delicate, ea trebuie scurt-circuitata cu elemente exterioare problemei in cauza. In primul rand muzica. Urzita sa indeplineasca si calitatea de instrument de comunicare cosmica, de rezonanta cu spatiul divin, aceasta manifestare armonioasa actioneaza precum un declansator extrem de sensibil, capabil sa alunge orice gand neavenit, chemand altul. Sunete care sa iti deschida porii de pe bratze, care sa te  arunce direct in univers, care-ti muta atentia de la cele rumegate pana atunci. 
Poate la fel de important, necuantificand totusi, este ambientul. Acesta ofera omului siguranta, il protejeaza, ii permite, prin natura confortului estetic pur, sa viseze sau sa se exprime. Mediul, prin prisma a ceea ce percepe ochiul, poate releva caldura, idei, optimism, nesinguratate. 
Si tot intru metamorfoza modului in care ne simtim, fenomenul de activitate este cel care incununeaza. Apucarea de orice alta facere inseamna mutarea concentrarii instantaneu catre altceva. Inerent astfel catre alt gand, sau, ideal, catre pauza dintre ganduri.


Ce, cum si de ce?
(pentru doua persoane)

~ piept de pui fara os, doua fleici
~ usturoi, trei catei
~ ghimbir, radacina, 3cm
~ curry verde, pasta, o lingura
~ susan, o lingura
~ sos de stridii, doua linguri
~ ulei masline, doua linguri
~ ulei de chilli, doua linguri, una pentru taitei
~ sare, piper
~ taitei sau spaghete de orez, pentru doua portii

Cauti un bol sau un recipient care poate fi acoperit. Pui in el puiul taiat fashii subtiri ~ jullien, si amesteci cu toate ingredientele de mai sus, mai putin taiteii si susanul, cu usturoiul si ghimbirul date pe razatoare. Obtii astfel o marinata pe care o acoperi si o lasi la rece macar o ora.
Taiteii ii pui zece minute la fiert, in apa clocotita cu sare. Ii scurgi apoi de apa si-i arunci intr-o tigaie cu ulei de chilli in care ai rumenit putin susanul. Amesteci bine si apoi ii lasi deoparte intr-o farfurie.
Speli tigaia, o incingi la loc cu doua linguri de ulei, reduci focul la jumatate si calesti puiul scos de la rece, amestecand din cand in cand.. Dupa ce se albeste carnea, relativ 13 minute, o dai deoparte, o scurgi de uleiul ramas si o asterni peste taitei.

In asa fel vei gusta pui cu aroma de peshte..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu